Använda Mallarna

The independent game publisher

Använda mallarna

Nedan följer en guide hur du använder Game Prototypers mallar för att tillverka dina egna spelkomponenter. Mallarna hittar du på vår dropbox som du når via knappen nedan. Om du behöver hjälp är det bara att skriva till oss på info@gameprototyper.com

Mallarna

 

I vår dropbox hittar du alla mallar till våra tryckta komponenter vi erbjuder. Är du osäker eller har frågor om hur mallarna fungerar så är det bara kontakta oss.

 

Stansning

 

Bra att veta är att vi stansar ut våra tryckta komponenter så som hexagoner, cirklar mm. I och med knivarnas tryck och så som en stans fungerar blir en sida lite intryckt. Detta innebär att det blir en fram och en baksida. Framsidan kallar vi den sida som är slät och fin medan baksidan är den något markerade sidan.

 

Färgkoder

 

Vi använder oss av färgkoder i mallarna.

Gul, röd och blå som representerar följande;

 

Gul - Utfall/ bleed

Gul är utfallet eller på engelska bleed. När man stansar hamnar inte alltid trycker precis i centrum och en förflyttning sker. Det är därför vi använder oss av ett utfall, dvs bilden är lite större än själva komponenten. Om vi inte skulle ha något utfall och stansningen inte hamna exakt i mitten skulle vi få en vit tråkig otryckt kant på ena sidan av komponenten.

 

Utfallet/bleeden är på 2-3 mm vanligtvis.

 

Röd linje - Skärlinje

Den röda linjen visar vart stansen kommer skära.

 

Blå - Safe zone

Safe zone är det som oavsett hur "fel" stansningen blir kommer det blåa området av trycket alltid komma med. Vi rekomenderar att inte sätta någon viktigt information utanför det blåa utrymet på komponenterna. Då riskerar de att inte hamna med eller bara delvis.

 

Graveringar

 

För att göra en gravering väljer du först vilken komponent du vill använda dig av. Ladda ned rätt mall och håll dig inom det vita området.

 

Gravyren kan gravera mycket smått men vi rekomenderar att alla linjer minst är 3mm för att få ett bra resultat.

 

Gravyrmallarna finns än så länge bara i jpeg format.

 

Har du frågor om gravyren kan du kontakta oss.

 

Spara och skicka dina filer

 

När du är klar med din design på komponenterna är det viktigt att du tar bort lagret som innehåller mallen. Inga skärlinjer eller andra hjälplinjer ska vara med om du inte vill ha det på dina färdiga komponenter.

 

Spara filerna i en PDF med 300dpi för bästa kvalité.

 

Vi använder oss av digitaltryck och därför rekomenderar vi att du använder RGB färgerna.

 

Skicka till oss

 

Du kan skicka dina filer till våran mail om de understiger 25mb. Annars rekomenderar vi att du använder följande sida för att skicka större filer:

 

www.sprend.com

 

info@gameprototyper.com

Godkänd för F-skatt